Öğretmenler DYS’de resmi yazıları nasıl tebliğ edecek?

Okul müdürlükleri Eylül 2022 tarihinden itibaren okullarda görevli öğretmenlere tebliğ etmeleri gereken resmi yazıları DYS üzerinden ulaştıracaklar. Öğretmenler DYS’de resmi yazıları nasıl tebliğ edecek? DYSWEB nasıl kullanılır?

 

Tüm okul müdürlükleri  Eylül 2022 tarihinden itibaren okullarda görevli öğretmenlere tebliğ etmeleri gereken resmi yazıları DYS üzerinden ulaştıracaklardır. DYS üzerinden öğretmenlere gönderilen yazıları öğretmenlerin DYS WEB

(https://dysweb.meb.gov.tr/

üzerinden takip etmeleri ve “Okudum” bilgisini işaretlemeleri gerekmektedir.  Tüm öğretmenler DYS sistemine tanımlandı. Doküman Yönetim Sistemi ile okul idarecileri resmi yazıları elektronik ortamda öğretmenlere gönderebilecek, tebliğ edebilecek. Öğretmenler MEBBİS üzerinden giriş yaparak kendilerine gönderilen yazıları görecek, okuyacak Böylece öğretmenlerin evrak imzalama işlemi tarihe karışmış oldu:) Yani “Okudum” tıklanarak resmi imzalanmış olacak.

 

Öğretmenler DYS’de resmi yazıları nasıl tebliğ edecek?

1) DYS WEB https://dysweb.meb.gov.tr e MEBBİS yada E-Devlet ile giriş yapılacak.

2) MEBBİS’e E-devlet ile giriş yapılınca aşağıdaki şekilde DYS ye giriş için tıklayın. Eğer MEBBİS bilgileri ile giriş yaparsanız DYS direk açılır.

3) MEBBİS bilgileri ile giriş yapılınca DYS sayfası şu şekilde açılmış olacak.

4) Dilekçeler ve kişisel evraklar sorgulanabilecek. Öğretmenler Okuluna Verdiği Dilekçeleri Görebilecek Öğretmenlerimiz DYS WEB ‘e internet tarayıcılardan (bilgisayarlardan) ve mobil cihazlardan erişim sağlayabileceklerdir.

Sistem üzerinden yapabilecekleri uygulamalar aşağıda liste halinde sunulmuştur . – Farklı kurumlarda ki görevlerinizi görebilir ve görevler arası geçiş yapabilirsiniz. – Görevli olduğunuz kurumlarda size tebliğ edilmiş belgeleri ve ekleri görüntüleyebilir ya da indirebilirsiniz.

– Size tebliğ edilmiş evrakları görüntüleyip “Okudum” butonu ile yöneticinize bilgilendiğinizi bildirebilirsiniz. – Size tebliğ edilmiş aktif belgelerin listelendiği “İş listesi” ekranında arama yapabilirsiniz.Bulduğunuz belgeye tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

– Size tebliğ edilmiş belgelerin aynı zamanda hangi öğretmenlere de tebliğ edildiğini görebilirsiniz.

– Göreviniz bulunduğu okuldaki rolünüze geçiş yaptıktan sonra “Sorgular” menüsünden “Kişi Evrak Sorgusu” ekranını kullanarak geçmiş zamanda işlem yaptığınız(Okudum butonuna bastığınız) belgeler arasından arama yapabilirsiniz.

– Kurumunuza vermiş olduğunuz dilekçeleri Sorgular menüsünden “Dilekçelerim” sayfasına tıklayarak görebilirsiniz.

Kurumunuz tarafından size cevap olarak yazılmış resmi belgeleri görebilirsiniz. – Ayarlar sayfasını kullanarak DYSWEB arayüz ekranları ile ilgili ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.