TEKNOFEST Proje Örnekleri – Canlı Dünya

TEKNOFEST Örnek Proje

Bizim hazırladığımız ön değerlendirme formu alttaki gibi. Formu pdf formatında da yazının en altındaki linkten indirebilirsiniz. Diğer Teknofest proje örneklerimiz ve örnek proje detay form örnekleri için sitemizi takip etmeye devam edin. Geçtiğimiz sene bu projemiz final sergisine davet edilmiş ve İstanbul havalimanında 3 gün boyunca sergilenmişti.

Paylaştığımız bu projemiz İnsanlığa yararlı teknolojiler dalında Eğitim teknolojileri alanından hazırlanmıştı. Bu sene bu proje alanları değişiklik gösteriyor.

 

Proje Ön Değerlendirme Formu

Proje Özeti

Geleneksel öğrenme yöntemlerinin dijital bir çağda büyüyen z kuşağının beklentilerine cevap veremediğini düşünmekteyiz. Bu sebepten dolayı eğitim yöntemlerinin yenilenmesini ve ileri teknolojilerle desteklenmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Projemiz ile z kuşağının dikkatini çekebileceğine inandığımız aynı zamanda kültür bilgimizi zenginleştiren bir yöntem olan artırılmış gerçeklik teknolojisini ele aldık.

Projemizde  altmıştan fazla farklı etiketin tanınması ve harita üzerinde canlandırılması sağlanmıştır. Projemizde kullanılan hedef resim etiketlerini kolayca yazıcıdan çıkartıp öğretmen veya öğrenciler de kendi canlı dünyalarını oluşturabilir.  Projemiz derste yeni teknolojilerin maliyetsiz ve kolay bir biçimde kullanımı sağlanmaktadır. Bu proje birçok coğrafi yerler hakkında bilgi (hayvan türleri, harita sistemleri, doğal güzellikleri tarihi mekânlar vb.) içermektedir. Bu proje hem harita kullanımını artırmakta hem de harita üzerindeki canlandırılan yerleri, bölgeleri ve hayvan türlerini kolayca öğrenmeye yardımcı olmaktadır. Projemiz ile ekrana çıkan 3 boyutlu öğeleri tablet veya telefon ekranına dokunarak boyutunu değiştirebilir ve döndürebilirsiniz. Böylelikle 3 boyutlu bir mekanın tüm çevresini görebilir ve hakkında bilgiler edinebilirsiniz.

 Sorun

Z kuşağı diye adlandırılan yeni nesil gençlerin ilgisini çekmek, derse olan katılımlarını sağlamak hususunda güncel eğitim metotları yetersizdir. Okullarda güncel teknolojilerden yeteri kadar yararlanamamaktadır. Güncel teknolojiye ulaşmak pahalı ve teknolojiye ilgisiz olanlar için zordur.

Çözüm

Projemizin amacı artırılmış gerçeklik teknolojisinin eğitim açısından potansiyelini ortaya koyarak, hem eğitimciler tarafından tanınmasını sağlamak hem de coğrafya dersinde kullanılarak coğrafya öğretimine yeni bir bakış açısı kazandırmaktır. Yeni nesil öğrenci profiline uygun, teknoloji içeren, kullanımı basit, erişilebilir, maliyetsiz bir çözüm sunmaktayız. Tek maliyet hazırladığımız etiketlerin renkli veya siyah beyaz fark etmeksizin baskı yapılmasıdır. Günümüzde herkeste bulunan cep telefonu veya tabletlere kolayca yüklenen uygulamamız ile dersin işlenişi eğlenceli ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecektir.

Yenilikçi (İnovatif) Yönü

Projemiz de diğer artırılmış gerçeklik uygulamalarından farklı olarak sadece 3 boyutlu gösterim değil aynı zamanda ekrana gelen pencereden konu ile ilgili bilgi verilmesi de sağlanmaktadır. Aynı zamanda ekrana gelen 3 boyutlu öğelerin fare veya dokunmatik ekranlarda el hareketleriyle döndürme, büyültme, küçültme gibi etkileşimler yapılabilmektedir.