T3 Vakfının üretmiş olduğu geliştirme kartı.
Fiyat ve Performansını açısında UNO kartlara göre daha avantajlı durumda.
——
Modül ESP32-WROVER-E
Mikroişlemci ESP32-D0WD-V3 (Çift Çekirdek Xtensa® 32-bit LX6 SoC)
Haberleşme Wi-Fi 802.11 b/g/n , Bluetooth EDR ve BLE
Çıkış Pinleri Akım Kapasitesi 40mA’e Kadar Ayarlanabilir (3.3V)
Çalışma Frekansı 80MHz – 240MHz Ayarlanabilir
CPU Bellek 448kB Dahili ROM + 4MB Harici Flash
RAM 520kB Dahili SRAM + 8MB Harici PSRAM
Deneyap Kartının Teknik Özellikleri
- 240 MHz Çift Çekirdek Tensilica Xtensa 32-bit LX6 Mikroişlemci
- 520 KB SRAM
- 128 KB ROM
- 8 MB SPI PSRAM
- 4 MB SPI Flash
- 2.4 GHz Wi-Fi – 802.11b/g/n
- Bluetooth v4.2 BR/EDR and BLE
- Dahili PCB Anten
- MEMS 3-Eksen Dönüölçer ve 3-Eksen İvmeölçer (ST LSM6DSM)
- MEMS PDM Mikrofon (ST MP34DT05-A)
- RGB LED (Pinler: LEDR, LEDG, LEDB)
- Genel Amaçlı Buton (Pin: GPKEY)
- Li-Po Batarya Şarjı
- Li-Po Batarya Konnektörü
- USB Mikro-B
- I2C Haberleşme Konnektörü
- 24 x Dijital Giriş Pini
- 20 x Dijital Çıkış Pini
- 16 x Analog Giriş Pini (12-bit ADC)
- 2 x Analog Çıkış Pini (8-bit DAC)
- 10 x Kapasitif Algılama Pini
- Tüm Dijital Çıkış Pinleri; PWM, I2C, SPI, UART, I2S, RMT, TWAI ve Harici Kesmeyi Destekler
- 3.3V Çalışma Gerilimi
- 3.3V ve 5V Çıkış Gerilimi
- 3.3 – 5.5V Giriş Gerilimi
- 63.50mm x 25.4mm x 15.70mm
Deneyap Kartının Genel Özellikleri
Deneyap ailesinin çok yönlü ve güçlü elektronik geliştirme kartı, orjinal ESP32-WROVER-E modülü kullanılarak geliştirilmiştir.
Güçlü çift çekirdek Tensilica Xtensa LX6 mikroişlemcisi ile makine öğrenmesi ve yapay zeka tabanlı projelere Tensorflow Lite ile başlayabilirsiniz.
Dahili Wi-Fi ve Bluetooth haberleşme özellikleri sayesinde, nesnelerin interneti ve bulut tabanlı projeler hazırlamanızda sizlere imkan sağlayacaktır.
Wi-Fi haberleşme özelliğini kullanarak sisteminiz ile bulut tabanlı uygulamanız arasında veri alışverişi gerçekleştirebilirsiniz. Deneyap Kart’ı sunucu olarak kullanarak kapalı çevrim bir kablosuz haberleşme ağı kurabilirsiniz.
Çift mod (Dual) Bluetooth özelliği ile hem BLE hem de Bluetooth EDR altyapısına sahip cihazlarla veri alışverişi gerçekleştirebilirsiniz. Deneyap Kart; akıllı ev, akıllı tarım, akıllı taşıtlar, mobil sağlık vb. alanlarda uygulamalar gerçekleştirebileceğiniz nesnelerin interneti projelerinde size büyük kolaylık sunmaktadır.
Deneyap Kart’ta dahili olarak yüksek hassasiyetli LSM6DSM algılayıcısı vardır. Bu algılayıcı ile 3-eksen ivme ve 3-eksen dönü ölçümü yapabilir ve sisteminizin sıcaklığını takip edebilirsiniz.
Deneyap Kart, MEMS teknolojisine sahip dahili MP34DT05 mikrofonu ile sadece çevredeki seslerin şiddetini algılamayla kalmaz; konuşma ve ses tanımlama uygulamaları yapmanıza imkan tanır..
UART, I2C, SPI, I2S, Ethernet, SDIO, Kapasitif Algılayıcı gibi zengin bir bağlantı arayüzüne sahiptir. Ayrıca size esneklik sağlamak amacıyla, bu bağlantı arayüzlerinden bir kısmı ihtiyacınıza göre istediğiniz herhangi bir pinden kullanılabilmektedir.
Genel amaçlı olarak kullanılabilen 24 adet pine sahiptir. Bu pinlerden dijital giriş/çıkış olarak kullanılanlar aşırı akıma karşı PTC sigorta ile koruma altına alınmıştır.
Sisteminize güvenilir bir şekilde güç vermenize yardımcı olmak için özel bir Li-Po bağlantı konnektörü bulunmaktadır. Dahası bu bağlantı konnektörünü kullanarak Li-Po bataryanızı şarj edebilirsiniz.
Deneyap Kamera’yı doğrudan Deneyap Kart üzerindeki (FPC) konnektörüne bağlayabilirsiniz.
Ayrıca 2 adet buton ve 1 adet RGB LED dahili olarak bulunmaktadır.
I2C haberleşme konnektörünü kullanarak kablo bağlantısı ve lehimleme yapmadan algılayıcı ve eyleyici birimlerden oluşan sisteminizi hızlı bir şekilde hayata geçirebilirsiniz.
Deneyap Kart’tan kesintisiz olarak harici bağlantı sağlayacağınız çevre birimlerde kullanmak için 3.3V ve 5V gerilime sahip çıkış alabilirsiniz. Sisteminizi Li-Po batarya ile beslerken dahi 5V gerilime sahip güç çıkışı her zaman sizinle olacaktır.
Deneyap Kart, devre tahtası (breadboard) ile uyumlu bir tasarıma sahiptir. Hemen geliştirmeye başlamanız için pinleri sizin için lehimlendi.
Deneyap Kart, Arduino IDE ile uyumludur. Yönergeleri kullanarak kodlamaya başlayabilirsiniz.